6 Ağustos 2015 Perşembe

KÖPOĞLU SALATASI

Köpoğlu salatası


Bodrum'un sevilen lezzetlerinden köpoğlu salatası. Diğer adıyla köpeoğlu mancası. Köz patlıcanın her halini çok severim. Ama bu salata gerçekten enfes oluyor. 

Bodrum'da tatil yaparken İG'ye bu salatayla merhaba demek istemiştim. Tatil bitti ama bloğa yeni ekliyorum. Burayı biraz ihmal ettim bundan sonra daha güncel olmak için söz veriyorum:) Sevgilerimle,

MALZEMELER:
 4 adet patlıcan
1 kase süzme yoğurt
 3-4 yemek kaşığı su
 2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı



Domates Sos İçin;



2 adet domates
 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 yemek kaşığı sirke 
yarım küp şeker
 tuz

YAPILIŞI: 



1. Patlıcanları ocak üzerinde közleme aparatında közleyin. Kabuklarını soyup küp küp doğrayın.

2. Domates sos için; soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın bir tencere içine alıp, diğer sos malzemelerini de ekleyin. Orta ateşte domatesler suyunu bırakıp çekene kadar pişirin ve soğuması için bekletin. 

3. Ardından süzme yoğurt, su, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, tuz ve patlıcanları karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine soğumuş domates sosunu döküp yaklaşık 1-2 saat beklettikten sonra servis edin. (Yoğurttan dolayı çok katı olursa biraz daha su ilavesi yapabilirsiniz)

Şimdiden afiyet olsun...