6 Ağustos 2015 Perşembe

ŞEFTALİ SOSLU İRMİKLİ TATLI


şeftali soslu irmikli tatlı

Oldukça hafif ve lezzetli tam bir yaz tatlısı. İçindeki kaymak daha akıcı ve leziz olmasını sağlıyor. Üzerinde ki şeftali sosu ise nefis, tam mevsimi bolca şeftali kullanabilirsiniz.

MALZEMELER
- 1 lt süt
- 9 kaşık irmik
- yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 100 gr. kaymak

Şeftali sos için;
- 2 adet şeftali
- 1/3 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su

şeftali soslu irmikli tatlı

YAPILIŞI:
1. Süt, irmik ve şekeri sürekli karıştırarak orta ateşte göz göz olana dek pişirin.

2. Vanilya ve kaymağı ekleyip ocağın altını kapatın. Kaymak tamamen homojen olduğunda kaselere paylaştırın.

3. Şeftalilerin kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın ve bir tencere içinde su,nişasta ve şeker ile koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra patates ezeceği ile bir kaç kez ezin biraz soğuttuktan sonra irmikli tatlının üzerlerine dağıtın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...