1 Aralık 2020 Salı

TERBİYELİ DANA HAŞLAMA

Dana Haşlama


Terbiyeli yani rengi beyaz, tadı hafif mayhoş olan çorba ve türevlerini çok severim. Hem suyundan hem de etinden faydalanabileceğiniz gayet zengin bir yemek. Özellikle çocuklar için çok besleyici, hatta daha küçük çocuklar için hafifçe ezerek rahatça yedirebilirsiniz.


Bu yemeği bazen kuzu eti ile yapıyorum o zaman lezzeti ve besleyiciliği kat kat artıyor. Dilediğiniz eti kullanarak yapabilirsiniz.


Sevgilerimle,



MALZEMELER:
500 gr. dana eti (haşlamalık, kemiksiz iri parçalar halinde doğranmış)
1 adet soğan
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı 

Terbiyesi için;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 limonun suyu 

YAPILIŞI:

1. Zeytinyağını hafifçe ısıtıp, etleri arkalı önlü mühürleyin. Etlerin rengi hafif kahverengi olana dek her iki tarafını da kızartın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesi yapıp, 30-35 dakika kapağı açık şeklinde kaynatın. Suyun üzerinde biriken köpükleri kevgir yardımıyla alabilirsiniz.

2. Daha sonra etlerin kahverengi olan tortulu suyunu dökün. (Etin suyu ve terbiyenin berrak olabilmesi için bu işlem önemli) Etleri temiz başka bir tencereye alıp üzerine 5 su bardağı sıcak su, defne yaprağı ve bir bütün soyulmuş soğanı ilave edip 15-20 pişirin. Dörde bölünmüş patatesleri, doğranmış havuçları da ekleyip hepsi yumuşayana kadar pişirin.

3. Terbiye malzemelerini bir kase içinde iyice çırpın, etin suyundan bir kepçe alarak yavaş yavaşa karışıma ekleyin. Sonra tüm karışımı etin üzerine döküp, tuz ve hafif karabiber ile tatlandırın. Bir iki taşım daha kaynattıktan sonra suyu ile beraber sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: