20 Aralık 2015 Pazar

MAŞ FASULYE PİYAZI


maş fasulye salatası



Bu ufacık yeşil tanelerle yapılan piyaza bayıldım. Ayrıca, içeriğinde bol protein ve lif barındırıyormuş. Yani hem sağlıklı hem de lezzetli.


MALZEMELER
1 su bardağı maş fasulyesi
8-9 dal taze soğan
yarım demet maydanoz
yarım çay bardağı kırık ceviz
nar (isteğe bağlı)
nar ekşisi
limon
zeytinyağı
tuz


YAPILIŞI
1. Maş fasulyelerini 5-6 saat suda bekletin. Ardından suyunu değiştirip, yumuşayana kadar haşlayın. Dikkat etmek gerekir içi pişmiş olacak ama kabukları çatlamayacak. Suyun içinde beklediği için çabuk pişiyor, kontrolllü gitmekte fayda var.
2. Taze soğanları ve maydanozları incecik kıyın ve maş fasulyeleri ile karıştırın.
3.  Nar taneleri, ceviz, zeytinyağı, nar ekşisi, limon ve tuz ekleyin. Yağ ve ekşileri damak tadınıza göre tatlandırabilirsiniz ben ölçü vermedim.
4. Piyazı 20-25 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.