20 Aralık 2015 Pazar

VİŞNELİ CRUMBLE

vişneli crumble


Vişneli tatları sevdiğim doğrudur. Vişnenin ekşi tadı, tatlılara çok yakışıyor. Kurabiye hamuru gibi tereyağı ile yapılan bu tatlı ılık olarak yenilebilir, yazın dondurma ile servis edildiğinde ise; bambaşka bir lezzete bürünür.

MALZEMELER:

250 gr. vişne
3 yemek kaşığı şeker
60 gr. tereyağı
100 gr. un
2 yemek kaşığı badem tozu
yarım tatlı kaşığı nişasta
çeyrek limon suyu

YAPILIŞI:

1. Soğuk tereyağı, un, şeker ve badem tozunu parmak uçlarınızla ekmek kırıntısı görüntüsü alana dek karıştırın. Hamuru buzdolabında 15 dakika dinlendirin.

2. Vişne, nişasta ve limon suyunu karıştırın. Fırın kabına hamurun yarısını yayın üzerine vişneleri ilave edip üzerine tekrar kalan hamurları serpin.

3. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis edin. Dilerseniz dondurma ile servis yapabilirsiniz.