29 Mart 2016 Salı

PATLICANLI PİLAV

pilav

İster ılık ister sıcak yiyebileceğiniz nefis bir ana yemektir patlıcanlı pilav. Ben ana yemek olarak adlandırıyorum çünkü, hem doyurucu hem de çok lezzetli oluyor.



MALZEMELER:
2 su bardağı baldo pirinç
2 adet patlıcan
1 adet irice kuru soğan
1 adet domates
2 çay kaşığı yenibahar
2 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2,5 su bardağı sıcak su
1 adet kesme şeker
tuz ve karabiber

YAPILIŞI:
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyup tuzlu su içinde 30 dakika bekletin. Ardından patlıcanları kurulayıp, küp küp doğrayın. Bol ve kızgın sıvı yağ içinde patlıcanları kızartıp, havlu kağıt üzerine alın. (Kızartma yağına bir tutam tuz eklemeniz fazla yağ çekmesini engeller.)

Pirinçleri soğuk su ile yıkayıp, yine soğuk su içinde 20 dakika bekletin.

Zeytinyağı ve tereyağı içinde küçük doğranmış  soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun. Küp doğranmış domates ve şekeri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Pirinç ve baharatları ilave edip, hafifçe karışmaya devam edin.

Patlıcanları ve sıcak suyu ekleyip, kaynadıktan sonra ocağın altını azaltarak suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra dıştan içe doğru yavaşça harmanlayıp, demlenmesi için pilava değdirmeden alüminyum folyo serip 10 dakika bekledikten sonra afiyetle servis edebilirsiniz.