Bayramda denediğim bu tarif eş dosttan gelen yoğun istek üzerine tekrar yapıldı :) Bol limonlu, az şekerli çok hafif bir tatlı :) ayrıca, missss gibi limon kokuyor. Benim gibi limon severler için harika bir tarif...
MALZEMELER:
* 3 yumurta
* Yarım su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı yoğurt
* 1,5 su bardağı un
* Yarım su bardağı zeytinyağı
* 1 su bardağı irmik
* 1 vanilya
* 1 kabartma tozu
* 1 limon kabuğu rendelenmiş
Şerbeti için;
* 4,5 su bardağı su
* 3 su bardağı şeker
* Yarım limon suyu
YAPILIŞI:
1) Öncelikli olarak şerbetimiz için şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıyoruz, yaklaşık 15 dk. kaynatıp soğuması için bekletiyoruz.
2) Daha sonra yumurtaları ve şekeri 5 dk. çırpıyoruz. Ardından diğer malzemeleri de ekleyip hafifçe yağlanmış borcama döküyoruz.
3) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. İlk sıcaklığı gittikten sonra yaklaşık 3-4 dk. sonra ılık şerbeti üzerine döküyoruz.
4) Dilimlemeden buzdolabında 3 - 4 saat soğuttuktan sonra servis yapıyoruz.
NOT: Piştikten sonra çok kabarmamış gibi gözüken tatlımız, şerbeti döktüğünüzde daha da kabaracaktır.
Afiyet olsun...
,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder