Çoğumuz için sucuk hafta sonu kahvaltılarının zevki. Bazen yumurtalı bazen de yumurtasız pişiriyoruz. Ama haşlanmış yumurtayla da sucuk bir başka lezzetli oluyormuş. Değişik kahvaltı alternatifi olarak hem göze hem de damağa kesinlikle hitap ediyor :)
- 3 adet yumurta
- Yarım kangal kadar sucuk
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- pulbiber
- kekik
- tuz
YAPILIŞI:
1) Öncelikle ayrı bir kapta yumurtaları haşlıyoruz.
2) Sahanda tereyağını eritiyoruz, üzerine zeytinyağı ve sucukları ekliyoruz.
3) Sucukların her iki tarafı kızarıncaya dek pişiriyoruz.
4) İçerisine ortadan ikiye bölünmüş haşlanmış yumurtaları ve baharatları ekliyoruz.
5) Yumurtaların yağa bulanmasını sağlıyoruz ve üzerine kıyılmış maydanoz ekleyip servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder