Yazdan kalma bir tarif ama buzluğa koyduğum vişneleri kullanmaya başladım:) Buzlukta vişnesi olmayanlar, marketlerden temin edebilirler.Yapımı kolay, tadı enfes bir tatlı. Hem de çok hafif.
- 1 lt. süt
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- negro, oreo veya kakaolu piknik bisküvi
vişne sosu:
- 1 çorba kasesi dondurulmuş vişne
- 1,5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
YAPILIŞI:
1) Muhallebi için tencereye süt, nişasta, un, şeker ve vanilyayı ekleyip karıştırarak orta ateşte göz göz olana dek pişirmeye devam ediyoruz.
2) Tereyağını ekleyip, ocağın altını kısıp 5 dk. bu şekilde pişiriyoruz.
3) Kupların içine yarım kepçe muhallebi üzerine bisküvi kırıntısı üzerine tekrar yarım kepçe muhallebi döküyoruz.
4) Ayrı bir tencereye vişne, su, şeker ve nişastayı ekleyip, karıştırarak biraz yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz.
5) Vişne sosunu da kupların üzerine paylaştırıp, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder