Etiketler
Balık yemekleri
(4)
Börekler
(15)
cheescakeler
(2)
Çorbalar
(10)
Dolmalar
(3)
Ekmekler
(6)
Et yemekleri
(15)
Hamur İşi Tatlılar
(14)
Hamur işleri
(35)
İkramlıklar
(41)
Kahvaltılıklar
(14)
Kekler
(38)
Köfteler
(12)
Kurabiyeler
(16)
Makarnalar
(2)
Mezeler
(19)
Pastalar
(7)
Pilavlar
(7)
Salatalar
(23)
Sebze yemekleri
(5)
Sütlü tatlılar
(32)
Tatlılar
(32)
Tavuk yemekleri
(4)
Zeytinyağlılar
(5)
2 Aralık 2020 Çarşamba
TAVUKLU WRAP
Tavuk göğüs eti hiç bu kadar lezzetli ve yumuşak olmamıştı:) Genelde tavuğun göğüs eti sert ve lezzetsiz olur. Ama bu sosla tavuk etinin lezzetine doyamayacaksınız.
MALZEMELER:
- 500 gr. tavuk göğüs eti
- 1 adet sarı biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- lavaş
Tavuk marinatı için;
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
- karabiber
- taze biberiye veya kekik
YAPILIŞI:
1) Geniş bir kap içerisine soya sosu, mısır nişastası, zeytinyağı, karabiber ve az tuz (soya sosu da tuzlu olduğu için) ekleyerek karıştırıyoruz. Üzerine jülyen doğranmış tavukları da ilave edip yarım saat veya bir saat bekletiyoruz. (Zamanınız varsa daha fazla da bekletebilirsiniz, daha yumuşak olur.)
2) Tavaya zeytinyağı ekleyerek orta ateşte kapağı kapalı olarak, tavukları kızarana kadar pişiriyoruz. Ayrı bir tava içerisinde yine jülyen doğranmış biberleri sote yapıyoruz.
3) Lavaş içerisine tavuk, biber ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek, sıkıca sarıyoruz ve tost makinesinde 3-4 dk. ısıtıp, servis ediyoruz.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder