1 Aralık 2020 Salı

NUTELLALI KURABİYE

nutellalı kurabiye

Bu kurabiyeler bir harikaaaaaaaa, denemeyen kalmasın
Kıyır kıyır ve kıtır kıtır muhteşem bir lezzet. Hem Antep fıstığı hem nutella daha ne olsun....

Hamur için;
115 gr. tereyağı (oda ısısında)
1 yumurta sarısı
1/2 cup toz şeker (100 gr.)
1 + 1/4 cups un (175 gr.)
çeyrek çay kaşığı tuz
1 paket vanilya

Dışı için;
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı toz şeker
Antep fıstığı pirinç kırığı şeklinde
Nutella


Yapılışı:
1. Tereyağı ve şekeri mikser ile  5 dakika çırpın.
2. Yumurta sarısı, vanilyayı ekleyin. Unu da ekleyip elinizle asla fazla yoğurmadan bir araya getirin. Disk şekli verip, streç filme sarın buzdolabında 2 saat bekletin.
3. Hamuru dolaptan çıkardıktan sonra 2-3 dakika bekletin, ufak parçalar koparıp ortalarına parmağınızla bastırın.
4. Antep fıstığı ile şekeri karıştırın, kurabiyeleri önce yumurta akına sonra fıstıklı karışıma bulayın.
5. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kurabiyeleri 10 dakika pişirin. Fırından tepsiyi çıkarıp ortalarına ufak bir kaşıkla tekrar çukurlaştırın. Tekrar 10 dakika daha pişirip, fırın teli üzerinde soğutun.
6. İçlerine nutella doldurup servis edin.

Hiç yorum yok: