Uzun kahvaltılar için nefis bir öneri.
4 adet orta boy patates
2 adet sivribiber
1 adet chili biber (acı severler için)
çeyrek kangal sucuk
7-8 adet dolgulu yeşil zeytin (dilimlenmiş)
1-2 adet kırmızı közlenmiş biber (ufak doğranmış)
2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
5-6 yemek kaşığı rendelenmiş mozzarella peyniri
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
taze otlar (isteğe bağlı kekik, fesleğen olabilir)
tuz, karabiber
YAPILIŞI:
1. Patateslerin kabuklarını soyup, çok küçük olmayan küpler halinde doğrayın. Teflon tencere veya tava içinde, zeytinyağı ile patatesleri, kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Hedefimiz patatesleri terleterek, pişmesini ve hafif kızarmasını sağlamak. Arada karışmayı ihmal etmeyin, malum az yağ kullandığımız için tencere yapışabilir.
2. Daha sonra patatesleri fırın kabına alın, aynı tencere içinde yağ ilave etmeden, sucuk ve biberleri hafif soteleyin, diğer malzemeler ile patateslere karıştırın.
3. Parmesan ve mozzarella peynirlerini de serpip, 170 derece fırında peynirler eriyene kadar pişirin
4 adet orta boy patates
2 adet sivribiber
1 adet chili biber (acı severler için)
çeyrek kangal sucuk
7-8 adet dolgulu yeşil zeytin (dilimlenmiş)
1-2 adet kırmızı közlenmiş biber (ufak doğranmış)
2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
5-6 yemek kaşığı rendelenmiş mozzarella peyniri
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
taze otlar (isteğe bağlı kekik, fesleğen olabilir)
tuz, karabiber
YAPILIŞI:
1. Patateslerin kabuklarını soyup, çok küçük olmayan küpler halinde doğrayın. Teflon tencere veya tava içinde, zeytinyağı ile patatesleri, kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Hedefimiz patatesleri terleterek, pişmesini ve hafif kızarmasını sağlamak. Arada karışmayı ihmal etmeyin, malum az yağ kullandığımız için tencere yapışabilir.
2. Daha sonra patatesleri fırın kabına alın, aynı tencere içinde yağ ilave etmeden, sucuk ve biberleri hafif soteleyin, diğer malzemeler ile patateslere karıştırın.
3. Parmesan ve mozzarella peynirlerini de serpip, 170 derece fırında peynirler eriyene kadar pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder