Uzun süredir yapmayı planladığım bir pasta. Nihayet deneme fırsatı buldum. Daha önce denemediğim için kendime kızdım hatta:) inanılmaz hafif ve lezzetli bir pasta. Yapılışı da bir o kadar basit. Denemenizi kesinlikle öneriyorum:) sizlerde çok beğeneceksiniz.
- 3 adet yumurta
- 2 türk kahve fincanı şeker
- 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
- 1 türk kahve fincanı süt
- 3,5 türk kahve fincanı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı dolusu kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
- 3 adet muz
YAPILIŞI:
1) Keki yapmak için öncelikle, yumurtaları 2 dk. mikserin yüksek devrinde çırpıyoruz. Vanilya ile şekeri de köpük köpük olana kadar yaklaşık 3 - 4 dk. daha çırpıyoruz.
2) Süt ve zeytinyağınıda ekleyip karışana kadar tekrar çırpıyoruz.
3) Kuru karışım olan un, kakao ve kabartma tozunu ayrı bir kase içine eliyoruz ve karışımın içine yavaşça ekleyerek, spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
4) 20 cm.lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serip, kek karışımı döküyoruz.
5) Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 - 40 dk. arasında pişiriyoruz. Mutlaka kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.
6) Krema için; un, nişasta, şeker, süt ve limon kabuğunu tencereye alıp, sürekli karıştırarak orta ateşte göz göz olana dek pişiriyoruz.
7) Muhallebi piştikten sonra vanilyayı ekleyip, karıştırıyoruz ve soğuması için bekletiyoruz.
8) Soğumuş kekin üzerine daha küçük ebatta bir tabak yerleştirerek, etrafını bıçakla hafifçe keserek çiziyoruz. Kaşık yardımıyla dikkatlice kekin içini oyuyoruz ve 3 - 4 yemek kaşığı muhallebi sürüyoruz.
9) Muzları dizip, üzerine kalan muhallebiyi döküyoruz.
10) Ayırdığımız kekleri rondodan geçirip ufalıyoruz ve pastanın üzerini tamamen kaplıyoruz.
11) Buzdolabına kaldırıp iyice soğuyana bekletip, servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder