Ekşi severler için kuru bamya çorbası. Çorba yazdığıma bakmayın aslında yemek gibi, içindeki etler ve bamyalar gayet doyurucu oluyor. Yanına birde şehriyeli pirinç pilavı harika bir öğün oldu işte. Gerçi çocuklar bamyayı pek sevmeyebilir ama kendimiz için bu çorbayı hazırlayabiliriz:)
- 50 gr. kuru çiçek bamya
- 400 gr. kuşbaşı et
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı sirke
- yarım limon
- zeytinyağı
- tuz
- karabiber
YAPILIŞI:
1) Bamyaların kenar kılçıklarının giderilmesi için, bamyaları bir tavanın içinde yağsız olarak kuru kuru kavuruyoruz.(5 dk. kadar) Temiz bir bez içine alıp, bezin arasında ovuyoruz.
2) 2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı sirke ve 1 yemek kaşığı limon suyu ile bamyaları 15 dk. haşlayıp, suyunu süzüyoruz.
2) Ayrı bir tencere içinde zeytinyağı ve etleri, suyunu bırakıp, çekene kadar kavuruyoruz.
3) Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip, soğanlar biraz yumuşayana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
4) Salçaları ve 1 su bardağı suyu ekleyerek, salçanın ekşiliği gidene kadar kısık ateşte 5 dk. kaynatıyoruz.
5) Üzerine 4 su bardağı su, yarım limon suyu, limonun kendisi ve haşlanmış bamyaları ekleyip etler biraz yumuşayana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
6) Bir tatlı kaşığı unu, biraz soğuk su ile açıp, yemeğin üzerine döküyoruz.
7) Tuzunu ve karabiberini ekleyip, etler ve bamyalar yumuşayana kadar pişirip, 10 dk. dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder