5 Aralık 2020 Cumartesi

İMAM BAYILDI

imambayıldı


Bodrum'dan kalma bir resim. imambayıldı 
yemeğini kızartmadan çiğ olarak pişirmiştim. Nefis olmuştu. Daha önce yayınladığım bir imam bayıldı tarifi vardı. Bu da ona benziyor tek fark iç malzemesini kavurduktan sonra çizikler atılmış patlıcanları çiğ olarak karışımın üzerine diziyor kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak domatesin suyuyla patlıcanlar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra servis tabağına patlıcanları alıp iki çatal yardımıyla kesik yerlerinden açıyoruz malzemeyi içine doldurup, soğuttuktan sonra servis ediyoruz. (Bir de bu tarifte kuru soğana ilave olarak bolca arpacık soğan ve kırmızı kapya biber kullandım)

Hiç yorum yok: