5 Aralık 2020 Cumartesi

ZENCEFİLLİ KURABİYE

kurabiye

Dışı çıtır, içi yumuşak cookieslere bayılırım. Hele havalar soğumuşken çayın, kahvenin özellikle çocukların süt keyiflerinin yanında zencefilli kurabiye daha bir anlam kazanıyor. Malum gribin kol gezdiği şu zamanlarda zencefilin iyileştirici özelliği dikkate alındığında bu tarifi mutlaka denemelisiniz diye düşünüyorum.

- 110 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
- 150 gr. toz şeker
- 1 adet yumurta
- ¼ kap pekmez (60 ml.)
- 2 kap un (220 gr.)
- 1 yemek kaşığı toz zencefil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- ½ çay kaşığı tuz
- Süslemek için toz şeker

Yapılışı:

1. Öncelikle fırınınızı 175 dereceye ayarlayın, ısınmaya başlasın.
2. Tereyağı ile şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın.
3. Yumurta ve pekmezi ekleyip karıştırın.
4. Ayrı bir kap içerisinde un, kabartma tozu, zencefil, tarçın ve tuzu eleyip karıştırın ardından pekmezli karışıma ilave edin.
5. Hamurdan cevizden az küçük parçalar koparıp, yuvarlayın ve biraz bastırarak yassılaştırın, üzerlerine toz şeker serpin.
6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 5’er cm. aralıklarla dizin kontrollü olarak 8-10 dakika pişirin.
7. Tepsi içinde 5 dakika bekletin sonra tel ızgara üzerinde soğutun.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok: