Yumuşacık marble kek uyarladım. Harika oldu.
- 100 gr. tereyağı (oda ısısında)
- 3 büyük yumurta
- 1 cup şeker
- 2 cup un - ½ çay kaşığı tuz
- 2/3 cup buttermilk
- 1/3 kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
1. Buttermilk hazırlamak için belirtilen oranda ılık sütün içine 1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu ekleyip, yarım saat sütün yoğunlaşması için bekleyin.
2. Tereyağı ile şekeri mikser yardımıyla 5 dakika krema kıvamına gelene dek çırpın. Ardından teker teker yumurtaları ekleyin, her yumurta eklenmesinde yumurta hamura iyice karışmış olsun.
3. Un, tuz, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kap içinde eleyip, buttermilk ile azar azar yumurtalı karışıma ekleyin. Mikserin hızı düşük devirde olmalı.
4. Karışımın yarısına kakao ekleyip, yağlanmış kek kalıbına biraz beyaz karışımdan biraz kakaolu karışımında dökerek, tamamını boşaltın. Bir bıçak yardımıyla ileri geri hareketle, keke şekil verin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
1. Buttermilk hazırlamak için belirtilen oranda ılık sütün içine 1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu ekleyip, yarım saat sütün yoğunlaşması için bekleyin.
2. Tereyağı ile şekeri mikser yardımıyla 5 dakika krema kıvamına gelene dek çırpın. Ardından teker teker yumurtaları ekleyin, her yumurta eklenmesinde yumurta hamura iyice karışmış olsun.
3. Un, tuz, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kap içinde eleyip, buttermilk ile azar azar yumurtalı karışıma ekleyin. Mikserin hızı düşük devirde olmalı.
4. Karışımın yarısına kakao ekleyip, yağlanmış kek kalıbına biraz beyaz karışımdan biraz kakaolu karışımında dökerek, tamamını boşaltın. Bir bıçak yardımıyla ileri geri hareketle, keke şekil verin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder