Bu ikiliyi birbirine çok yakıştırıyorum . Viyana'nın meşhur et şinitzel ve patates salatası.
Öncelikle kasabınızdan kontrafile etten şinitzel olarak incecik hazırlamasını isteyin. Etleri tuz ve karabiber ile tatlandırılmış una, çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda her bir tarafını 2-3 dakika pişirin.
Öncelikle kasabınızdan kontrafile etten şinitzel olarak incecik hazırlamasını isteyin. Etleri tuz ve karabiber ile tatlandırılmış una, çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda her bir tarafını 2-3 dakika pişirin.
Salatanın sosu için; 1 yemek kaşığı hardal, 1 tatlı kaşığı mayonez, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 limon suyu ve 1 tatlı kaşığı elma sirkesini karıştırın. İki adet büyük boy haşlanmış sıcak patatesi iri küpler halinde doğrayın, içine taze soğan, tuzla ovulmuş küçük kuru soğan ekleyin. Finalde ılık patates salatası ile şinitzeli servis edin😊
Şimdiden afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder