Meyveli sütlü kolay pastamı denemenizi öneririm😋😋
MALZEMELER
- 2 adet yumurta
- 1 türk kahve fincanı süt
- 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
- 2 türk kahve fincanı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 1 lt. süt
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1/3 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Islatmak için;
- Yarım su bardağı süt
YAPILIŞI:
1) Önce yumurtaları 1-2 dk. sonra şekeri ekleyerek 3-4 dk. çırpın. Zeytinyağı ve sütü ekleyip karıştırın.
2) Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek hafifçe çırpın. 24 veya 26 cm. kelepçeli kalıba yağlı kağıt sererek, karışımı dökün.
3) Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. (Kürdan testi ile kontrol ediyoruz.)
4. Krema malzemelerinin tümünü karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
5. Kek soğuduktan sonra, kalıptan çıkarın ve yağlı kağıdını sıyırın. Keki tekrar kelepçeli kalıbın içine yerleştirip üzerini sütle ıslatın. Kremayı döküp tercihen 1 gece buzdolabında bekletin. Daha sonra üzerini süsleyip servis edebilirsiniz. (Hazır böğürtlen sos ve meyve ile süslemeyi tercih ettim.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder