5 Aralık 2020 Cumartesi

ÇİKOLATALI TART


çikolatalı tart

Çikolata aşkına!!!!


MALZEMELER:
- 250 gr. un (13 tepeleme yemek kaşığı kadar)
- 120 gr. tereyağı
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı soğuk su
- 1 paket vanilya



Dolgu kreması için;

- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 80 gr. bitter çikolata
- 2 tepeleme yemek kaşığı labne peyniri



YAPILIŞI:

1) Soğuk tereyağı ile unu robottan geçiriyoruz veya tereyağını rendeleyip unla beraber parmak uçlarımızla bütünleşinceye kadar karıştırıyoruz.
2) Pudra şekeri, soğuk su, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip sert bir hamur yapıyoruz. Buzdolabında 15 dk. bekletiyoruz.
3) İki adet buzdolabı poşeti arasında hamuru merdaneyle açıyoruz. Açtığımız hamurun üzerindeki poşeti çıkarıp, alttaki poşet yardımıyla kalıba ters çevirdiğimizde kolaylıkla hamuru kalıba yerleştirmiş oluruz. Kabarmaması için çatal ile hamurun taban kısmına delikler açıyoruz.
4) Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.
5) Krema için, çikolata, tereyağı ve labne peyniri hariç tüm malzemeleri karıştırarak muhallebi kıvamında koyulaşana kadar pişiriyoruz.
6) Ocaktan aldıktan sonra 2 dk. bekletip içine çikolata, tereyağı ve labne peynirini ekleyip hızlıca 2 dk. çırpıyoruz. Kremayı tartın orta bölümüne döküp, buzdolabında en az 2 saat bekletip servis ediyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: