5 Aralık 2020 Cumartesi

PAVLOVA


pavlova

Bahar gibi renkli ve adını aldığı ünlü balerin Anna Pavlova'nın tütüsü gibi beyaz ve hafif bir tatlı

MALZEMELER:
4 yumurta akı (oda sıcaklığında)
200 gr. toz şeker
1 tatlı kaşığı sirke
1 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için;
200 ml. krema
2 yemek kaşığı pudra şekeri (ben eklemedim)
mevsim meyveleri

YAPILIŞI:
1. Öncelikle fırınınızı 150 derece de ısıtmaya başlayın.
2. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize kalemle 20 cm. çapında bir daire çizin.
3. Yumurta aklarını cam veya çelik kap içinde çırpmaya başlayın, kıvam almaya başladığında azar azar toz şekeri ekleyip, uzun uzun çırpın. Yüksek tepecikler oluştuğunda ve kaseyi baş aşağı çevirdiğiniz de, karışım halen yerinde duruyorsa tamamdır.
4. Sirke ve nişastayı ekleyip, spatula ile söndürmeden dikkatlice, dıştan içeri doğru yavaşça karıştırın.
5. Çizdiğiniz dairenin içine karışımı döküp, kenarlarını düzeltin, krema ve meyve olacağı için üzerini hafifçe çukurlaştırın. Yaklaşık 1 saat pişirin. (Fırına göre değişecektir, ben 50 dakika pişirdim. Dışı hafif pembe ve sert olacak, içi de yumuşacık)
6. Fırını kapattıktan sonra kapağı kapalı olarak 10 dakika, kapak arasına bir kaşık yardımıyla hafif açık şekilde tamamen soğuyana kadar fırında bekletin.
7. Çırpma kabı, çırpma teli ve kremayı buzdolabında bekletin. Soğuk kabın içinde, soğuk kremayı katılaşana kadar çırpın.
8. Soğumuş tabanın üzerine kremayı döküp, meyve ile süsleyin.

Hiç yorum yok: