5 Aralık 2020 Cumartesi

RED VELVET MARBLE KEK

marble kek


Pazar gününe yakışır diye red velvet marble kek yaptım. Evin içini saran o misss gibi kek kokusu ile muhteşem bir hava birleşince bayağı motive oldum. Tarifi veriyorum, bu lezzetten mahrum kalmayın🙈 herkese iyi pazarlar.

Malzemeler:
5 yumurta
150 gr. tereyağı (oda ısısında)
2 cup toz şeker
1/2 cup yoğurt
1/2 cup süt
3 cup kek un
1/2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

Ret velvet karışımı için;
2 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı kırmızı gıda boyası

YAPILIŞI:
1. Kek un, tuz, kabartma tozu ve vanilyayı bir kase de karıştırın.
2. Ayrı bir kap içerisinde, tereyağ, yoğurt ve şekeri mikser ile 6-7 dakika çırpın.
3. Yumurtaları teker teker ekleyerek, çırpmaya devam edin.
4. Kuru karışımı da ekleyip, hafifçe çırpın. Sütü ilave edip karıştırın.
5. Kakao, süt, gıda boyası ile 2 cup kek karışımını homojen olana dek hafif hafif karıştırın.
6. Tereyağ ile yağlanmış kek kalıbına bir bardak beyaz karışımdan, üzerine bir bardak kırmızı karışımdan dökerek, karışımlar bitene kadar devam edin.
7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, ilk 25 dakika fırının kapağını açmayarak daha sonra kontrollü bir şekilde pişirin. Biraz ılındıktan sonra tel ızgara üzerine alıp soğuması için bekletin. Ardından afiyetle servis edebilirsiniz.











Malzemeler:
5 yumurta
150 gr. tereyağı (oda ısısında)
2 cup toz şeker
1/2 cup yoğurt
1/2 cup süt
3 cup kek un
1/2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

Red velvet karışımı için;
2 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı kırmızı gıda boyası

YAPILIŞI:
1. Kek un, tuz, kabartma tozu ve vanilyayı bir kase de karıştırın.
2. Ayrı bir kap içerisinde, tereyağ, yoğurt ve şekeri mikser ile 6-7 dakika çırpın.
3. Yumurtaları teker teker ekleyerek, çırpmaya devam edin.
4. Kuru karışımı da ekleyip, hafifçe çırpın. Sütü ilave edip karıştırın.
5. Kakao, süt, gıda boyası ile 2 cup kek karışımını homojen olana dek hafif hafif karıştırın.
6. Tereyağ ile yağlanmış kek kalıbına bir bardak beyaz karışımdan, üzerine bir bardak kırmızı karışımdan dökerek, karışımlar bitene kadar devam edin.
7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, ilk 25 dakika fırının kapağını açmayarak daha sonra kontrollü bir şekilde pişirin. Biraz ılındıktan sonra tel ızgara üzerine alıp soğuması için bekletin. Ardından afiyetle servis edebilirsiniz.





Hiç yorum yok: