Etiketler
Balık yemekleri
(4)
Börekler
(15)
cheescakeler
(2)
Çorbalar
(10)
Dolmalar
(3)
Ekmekler
(6)
Et yemekleri
(15)
Hamur İşi Tatlılar
(14)
Hamur işleri
(35)
İkramlıklar
(41)
Kahvaltılıklar
(14)
Kekler
(38)
Köfteler
(12)
Kurabiyeler
(16)
Makarnalar
(2)
Mezeler
(19)
Pastalar
(7)
Pilavlar
(7)
Salatalar
(23)
Sebze yemekleri
(5)
Sütlü tatlılar
(32)
Tatlılar
(32)
Tavuk yemekleri
(4)
Zeytinyağlılar
(5)
5 Aralık 2020 Cumartesi
RED VELVET MARBLE KEK
Pazar gününe yakışır diye red velvet marble kek yaptım. Evin içini saran o misss gibi kek kokusu ile muhteşem bir hava birleşince bayağı motive oldum. Tarifi veriyorum, bu lezzetten mahrum kalmayın🙈 herkese iyi pazarlar.
Malzemeler:
5 yumurta
150 gr. tereyağı (oda ısısında)
2 cup toz şeker
1/2 cup yoğurt
1/2 cup süt
3 cup kek un
1/2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Ret velvet karışımı için;
2 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı kırmızı gıda boyası
YAPILIŞI:
1. Kek un, tuz, kabartma tozu ve vanilyayı bir kase de karıştırın.
2. Ayrı bir kap içerisinde, tereyağ, yoğurt ve şekeri mikser ile 6-7 dakika çırpın.
3. Yumurtaları teker teker ekleyerek, çırpmaya devam edin.
4. Kuru karışımı da ekleyip, hafifçe çırpın. Sütü ilave edip karıştırın.
5. Kakao, süt, gıda boyası ile 2 cup kek karışımını homojen olana dek hafif hafif karıştırın.
6. Tereyağ ile yağlanmış kek kalıbına bir bardak beyaz karışımdan, üzerine bir bardak kırmızı karışımdan dökerek, karışımlar bitene kadar devam edin.
7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, ilk 25 dakika fırının kapağını açmayarak daha sonra kontrollü bir şekilde pişirin. Biraz ılındıktan sonra tel ızgara üzerine alıp soğuması için bekletin. Ardından afiyetle servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
5 yumurta
150 gr. tereyağı (oda ısısında)
2 cup toz şeker
1/2 cup yoğurt
1/2 cup süt
3 cup kek un
1/2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Red velvet karışımı için;
2 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı kırmızı gıda boyası
YAPILIŞI:
1. Kek un, tuz, kabartma tozu ve vanilyayı bir kase de karıştırın.
2. Ayrı bir kap içerisinde, tereyağ, yoğurt ve şekeri mikser ile 6-7 dakika çırpın.
3. Yumurtaları teker teker ekleyerek, çırpmaya devam edin.
4. Kuru karışımı da ekleyip, hafifçe çırpın. Sütü ilave edip karıştırın.
5. Kakao, süt, gıda boyası ile 2 cup kek karışımını homojen olana dek hafif hafif karıştırın.
6. Tereyağ ile yağlanmış kek kalıbına bir bardak beyaz karışımdan, üzerine bir bardak kırmızı karışımdan dökerek, karışımlar bitene kadar devam edin.
7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, ilk 25 dakika fırının kapağını açmayarak daha sonra kontrollü bir şekilde pişirin. Biraz ılındıktan sonra tel ızgara üzerine alıp soğuması için bekletin. Ardından afiyetle servis edebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder