5 Aralık 2020 Cumartesi

PORTAKALLI VE BADEMLİ KEK

portakallı kek

Kışın yaklaşmasıyla kendimizi mutlu etmek için portakallı, bademli kek çayınızın yanında güzel bir eşlikçi olacaktır.

MALZEMELER:
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı soda
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı badem tozu (bademleri robottan geçirip un haline getirebilirsiniz veya aktarlardan badem tozu olarak hazır alabilirsiniz)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 adet portakal
- 2 adet karanfil
- 1 adet kabuk tarçın

YAPILIŞI:
1. Öncelikle portakalı (kabuklu olarak), tarçın ve karanfil ile 2 bardak suyun içinde 10-15 dakika kadar haşlayın. Ardından portakalı yine kabuklu olarak robottan geçirin ve soğuması için bekletin.
2. Yumurtaları, şeker ile 5 dakika çırpın. Sırasıyla yoğurt, soda, sıvıyağ ve bademi ekleyip karıştırın.
3. Vanilya, kabartma tozu ve unu eleyip karışıma ilave edin, portakal karışımını da dahil ettikten sonra fazla çırpmadan karışım homojen olana dek karıştırın.
4. Tereyağı ile yağlanmış kalıba döküp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. İlk 20 dakika fırının kapağını açmayıp, kek kokusu geldiğinde ortasına kürdan batırıp temiz çıkarsa fırından çıkarın. Biraz ılındıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: