Etiketler
Balık yemekleri
(4)
Börekler
(15)
cheescakeler
(2)
Çorbalar
(10)
Dolmalar
(3)
Ekmekler
(6)
Et yemekleri
(15)
Hamur İşi Tatlılar
(14)
Hamur işleri
(35)
İkramlıklar
(41)
Kahvaltılıklar
(14)
Kekler
(38)
Köfteler
(12)
Kurabiyeler
(16)
Makarnalar
(2)
Mezeler
(19)
Pastalar
(7)
Pilavlar
(7)
Salatalar
(23)
Sebze yemekleri
(5)
Sütlü tatlılar
(32)
Tatlılar
(32)
Tavuk yemekleri
(4)
Zeytinyağlılar
(5)
5 Aralık 2020 Cumartesi
RED VELVET MARBLE KEK
Pazar gününe yakışır diye red velvet marble kek yaptım. Evin içini saran o misss gibi kek kokusu ile muhteşem bir hava birleşince bayağı motive oldum. Tarifi veriyorum, bu lezzetten mahrum kalmayın🙈 herkese iyi pazarlar.
Malzemeler:
5 yumurta
150 gr. tereyağı (oda ısısında)
2 cup toz şeker
1/2 cup yoğurt
1/2 cup süt
3 cup kek un
1/2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Ret velvet karışımı için;
2 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı kırmızı gıda boyası
YAPILIŞI:
1. Kek un, tuz, kabartma tozu ve vanilyayı bir kase de karıştırın.
2. Ayrı bir kap içerisinde, tereyağ, yoğurt ve şekeri mikser ile 6-7 dakika çırpın.
3. Yumurtaları teker teker ekleyerek, çırpmaya devam edin.
4. Kuru karışımı da ekleyip, hafifçe çırpın. Sütü ilave edip karıştırın.
5. Kakao, süt, gıda boyası ile 2 cup kek karışımını homojen olana dek hafif hafif karıştırın.
6. Tereyağ ile yağlanmış kek kalıbına bir bardak beyaz karışımdan, üzerine bir bardak kırmızı karışımdan dökerek, karışımlar bitene kadar devam edin.
7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, ilk 25 dakika fırının kapağını açmayarak daha sonra kontrollü bir şekilde pişirin. Biraz ılındıktan sonra tel ızgara üzerine alıp soğuması için bekletin. Ardından afiyetle servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
5 yumurta
150 gr. tereyağı (oda ısısında)
2 cup toz şeker
1/2 cup yoğurt
1/2 cup süt
3 cup kek un
1/2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Red velvet karışımı için;
2 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı kırmızı gıda boyası
YAPILIŞI:
1. Kek un, tuz, kabartma tozu ve vanilyayı bir kase de karıştırın.
2. Ayrı bir kap içerisinde, tereyağ, yoğurt ve şekeri mikser ile 6-7 dakika çırpın.
3. Yumurtaları teker teker ekleyerek, çırpmaya devam edin.
4. Kuru karışımı da ekleyip, hafifçe çırpın. Sütü ilave edip karıştırın.
5. Kakao, süt, gıda boyası ile 2 cup kek karışımını homojen olana dek hafif hafif karıştırın.
6. Tereyağ ile yağlanmış kek kalıbına bir bardak beyaz karışımdan, üzerine bir bardak kırmızı karışımdan dökerek, karışımlar bitene kadar devam edin.
7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, ilk 25 dakika fırının kapağını açmayarak daha sonra kontrollü bir şekilde pişirin. Biraz ılındıktan sonra tel ızgara üzerine alıp soğuması için bekletin. Ardından afiyetle servis edebilirsiniz.
KAKAOLU CUPCAKE
Bu cupcakelerim biraz masum oldu, çünkü içinde zeytinyağı var. Bildiğiniz gibi orjinali tereyağı ile yapılıyor ama yeni yıla fit girmek için biraz özveride bulunmak lazım değil mi😉
12 adet için
2 yumurta (oda ısısında)
1 cup şeker (200 gr.)
1/2 cup süt (120 ml)
1/3 cup zeytinyağı (80 ml)
2 cup un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
Bir tutam tuz
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
Üzeri için;
200 ml. krema
160 gr. bitter çikolata
2 yemek kaşığı nutella
200 ml. krema
160 gr. bitter çikolata
2 yemek kaşığı nutella
YAPILIŞI:
1. Yumurta ve şekeri 3-4 dakika çırpın. Yağı ekleyip 1-2 dakika daha çırpın.
2. Ayrı bir kap içinde un, kabartma tozu, karbonat, tuz, vanilya ve kakaoyu birlikte eleyin. Ardından, unlu karışımı, sıvı karışıma ilave edin.
3. Son olarak sütü yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin. Tüm malzeme homojen bir şekilde bir araya geldiğinde karıştırmayı bırakıp, cupcake kalıplarının içine paylaştırın.
4. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin ve tel ızgara üzerinde soğutun.
5. Kremayı kaynama noktasına gelene kadar ocakta ısıtıp, içine çikolataları ekleyip, karıştırarak erimesini sağlayın. Soğuyan karışıma nutellayı ekleyip, mikser ile koyulaşana kadar çırpın. Tercihen dışarda ya da buzdolabında 3-4 saat bekletip, biraz daha katılaşması beklendikten sonra, sıkma torbası ile cupcakelerin üzerine paylaştırın.
1. Yumurta ve şekeri 3-4 dakika çırpın. Yağı ekleyip 1-2 dakika daha çırpın.
2. Ayrı bir kap içinde un, kabartma tozu, karbonat, tuz, vanilya ve kakaoyu birlikte eleyin. Ardından, unlu karışımı, sıvı karışıma ilave edin.
3. Son olarak sütü yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin. Tüm malzeme homojen bir şekilde bir araya geldiğinde karıştırmayı bırakıp, cupcake kalıplarının içine paylaştırın.
4. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin ve tel ızgara üzerinde soğutun.
5. Kremayı kaynama noktasına gelene kadar ocakta ısıtıp, içine çikolataları ekleyip, karıştırarak erimesini sağlayın. Soğuyan karışıma nutellayı ekleyip, mikser ile koyulaşana kadar çırpın. Tercihen dışarda ya da buzdolabında 3-4 saat bekletip, biraz daha katılaşması beklendikten sonra, sıkma torbası ile cupcakelerin üzerine paylaştırın.
İMAM BAYILDI
ZENCEFİLLİ KURABİYE
Dışı çıtır, içi yumuşak cookieslere bayılırım. Hele havalar soğumuşken çayın, kahvenin özellikle çocukların süt keyiflerinin yanında zencefilli kurabiye daha bir anlam kazanıyor. Malum gribin kol gezdiği şu zamanlarda zencefilin iyileştirici özelliği dikkate alındığında bu tarifi mutlaka denemelisiniz diye düşünüyorum.
- 110 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
- 150 gr. toz şeker
- 1 adet yumurta
- ¼ kap pekmez (60 ml.)
- 2 kap un (220 gr.)
- 1 yemek kaşığı toz zencefil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- ½ çay kaşığı tuz
- Süslemek için toz şeker
Yapılışı:
1. Öncelikle fırınınızı 175 dereceye ayarlayın, ısınmaya başlasın.
2. Tereyağı ile şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın.
3. Yumurta ve pekmezi ekleyip karıştırın.
4. Ayrı bir kap içerisinde un, kabartma tozu, zencefil, tarçın ve tuzu eleyip karıştırın ardından pekmezli karışıma ilave edin.
5. Hamurdan cevizden az küçük parçalar koparıp, yuvarlayın ve biraz bastırarak yassılaştırın, üzerlerine toz şeker serpin.
6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 5’er cm. aralıklarla dizin kontrollü olarak 8-10 dakika pişirin.
7. Tepsi içinde 5 dakika bekletin sonra tel ızgara üzerinde soğutun.
Afiyet olsun…
2. Tereyağı ile şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın.
3. Yumurta ve pekmezi ekleyip karıştırın.
4. Ayrı bir kap içerisinde un, kabartma tozu, zencefil, tarçın ve tuzu eleyip karıştırın ardından pekmezli karışıma ilave edin.
5. Hamurdan cevizden az küçük parçalar koparıp, yuvarlayın ve biraz bastırarak yassılaştırın, üzerlerine toz şeker serpin.
6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 5’er cm. aralıklarla dizin kontrollü olarak 8-10 dakika pişirin.
7. Tepsi içinde 5 dakika bekletin sonra tel ızgara üzerinde soğutun.
Afiyet olsun…
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)